
- Şerit Led Setleri
- Led Panel Aydınlatma
- Camlı Led Panel
- Led Panel Sıva Üstü
- Led Ampul / Led Spot
- Şerit Led Trafo
- Şerit Led çeşitleri
- Neon led
- RGB Kontrol Cihazları
- Led Bar / Lineer
- Led Projektör
- Led Floresan
- LED Bant Armatür
- Ledli Ralina
- COB Downlight Armatür
- SMD Led Downlight
- Ledli Ray Spot
- Led Wall Washer
- Boş Led Kasa Çeşitleri
- Mervesan Trafo-Akü-inverter
- Led Perde / Yılbaşı
- Merdiven - Duvar Armatürü
- Endüstriyel Armatürler
- Sensörlü led aydınlatma
- Ledli Sokak Armatürü
- Tasarruflu Ampuller
- Led Işıldak / Fener
- Cam Spot Kristal
- Rustik Ampul Modelleri
- Led Aydınlatma
- Foruma Özel
- Kontrol Kalemi
- Dekoratif Ev Armatürleri
- Sıva Üstü Armatürler
- Banyo aydınlatma
- Mağaza aydınlatma
- Yangın ve Uyarı Sistemleri
- Kendal
- Goya
- Ledim
- Mutlusan
- Fuji LED
Led Aydınlatma ürünleri
Led tanım: Light Emitting Diode, Işık Yayan Diyot tanımıdır.
Yarı-iletken, diyot temelli, ışık yayan bir elektronik devre elemanıdır. 1920’lerde Rusya’da icat edildi ve 1962 yılında Amerika’da pratik olarak uygulanabilen elektronik bir bileşen haline getirildi. Oleg Vladimirovich Losev adlı bir radyo teknisyeni radyo alıcılarında kullanılan diyotların ışık yaydığını fark etti ve 1927 yılında bir Rus gazetesinde LED hakkında buluşlarını yayımladı.
Mavi ve Beyaz LED 3,40 Volt gerilimle çalışır.
Ledlerde mavi ışığın kullanılabilmesi ile RGB (Kırmızı Yeşil Mavi) aydınlatma mümkün olmuş ve birçok sektörde uygulama alanı bulmuştur. Özellikle Aydınlatma, sinyalizasyon ve mimari aydınlatma alanlarında diğer ışık kaynaklarının yerini hızla almaya başlamışlardır. Ledlerin enerji sarfiyatlarındaki düşüklüğünün en önemli sebebi kayıplarının az olmasıdır. Ayrıca ömürleri oldukça uzun olan bu diyotlar diğer ampuller gibi flaman taşımadıklarından dolayı hemen her koşulda sorunsuz kullanılabilirler. Bugün ulaşılan aydınlatma değerleri beyaz renk için 140 Lümen/Watt gibi oldukça yüksek bir değerle floresant lambaları geçmiş bulunmaktadır, Bazı prototiplerde 180 lümen/watt oranına ulaşılmıştır. Boğaziçi Köprüsü’nde 2008 yılında yapılan ışıklandırmada da LED teknolojisi kullanılmıştır. LEDler üzerlerine, yaydıkları ışığın frekansı ile aynı veya daha yüksek bir frekansta ışık düşürüldüğünde fotodiyot özelliği gösterirler. Bu özelliklerinden yararlanılarak elektronik cihazlarda tuş olarak da kullanılmaktadırlar.Makineler, TV ve monitörlerde de kullanılmaktadır.
Şerit led nasıl kullanılır;
1- Şerit ledleri güç kaynağına bağlarken Artı (+) ve Eksi (-) doğru bağlanmalıdır.
2- Şerit ledlerin çalışma ortamı -40 ve +50 derecede muhafaza ediniz.
3- İç mekan şerit led ve dış mekan şeritlerin 12 V güç kaynakları ile beslenmesi gerekilmektedir.
4- Ledleri 20 Metreden fazla birbirine bağlanması sağlıklı değildir.
5- İç mekan şerit led'leri nem oranının %60'den fazla olduğu yerlerde kullanmayınız.
6- Şerit led kesilerek birbirinden ayrılabilinir ve esnek ve bükülebilinir.
7- Şerit led çevre dostu ve bükelebilirler.
LED Stripler (Şeritler)
LED stripler, düşük voltajlı ve PCB zemine doğrudan monte edilebilen LED aydınlatmadır. Esnek, katı ve su geçirmeyen LED aydınlatma şeritleri iç ve dış mekan dekorasyon aydınlatmasında sık kullanılan bir türdür.
LED şeritler üçerli gruplar halinde birbirlerine bağlıdır ve eğer isterseniz kolay bir bıçakla bu üçlü grupları kesebilirsiniz. Kesilen parçalar tekrar kullanılabilir fakat bu basit bir işlem değildir bu nedenle tekrar uğraşmaya değmez. LED şeritleri kesseniz bile su
geçirmezliğini belli bir dereceye kadar koruyacaktır. LED şeriti tekrar tamamen su geçirmez yapmak istiyorsak kesilen uca silikon dolgu yapmanız gerekebilir.
LED şeritler reziztansa ihtiyaç duymazlar. 12 voltluk bir güç kaynağıyla düzenli olarak çalışabilirler. Milyon renk denilen LED şeritleri kırmızı, mavi ve yeşil LEDlerden oluşur. Bu renkler, küçük bir denetleyici sayesinde milyonlarca rengin arasından oluşur.
LED Ampuller
LEDler diğer ampul ve halojen lambalardan daha tasarrufludur. %80 ile %90 arasında enerji tasarrufu sağlarlar.
Kalıcıdır: LED ampuller yoğun floresan lambalardan 10 kat daha fazla dayanıklıdır ve geleneksel ampullerden daha uzun çalışır.
Dayanıklıdır: LEDler lif içermediği için diğer ampullerin bozulduğu koşullarda zarar görmezler. Katı olduklarından dolayı LED ampuller sarsıntı ve çarpmalara karşı dayanıklıdır.
Soğuktur: Bu tür ampuller ısı yükselişine yol açmaz. Böylece evlerinizdeki klima masrafları da azalmış olur.
Cıva içermez: LEDlerin yapımında cıva kullanılmaz.
Daha verimlidir: LED ampuller 2 ile 10 wat arasında elektrik kullanırlar. Bu ampuller uzun yıllar dayandığı için bakım ve yenileme masraflarında da azalma olur.
Daha karlıdır: LEDler daha pahalı olsa da bakım ve pil masrafları azaldığından zaman içerisinde LED kullanıcıları kar etmiş olur.
Uzak alanlar da aydınlatılır: LEDler düşük enerjiyle çalıştıklarından güneş panellerinin kullanımı elektrik hattı ya da jeneratörlerin çalıştırılmasından daha pratiktir.
LED Floresan
LED floresan lambalar yakın gelecekten çok önemli bir aydınlatma çözümü haline gelecektir ve geleneksel floresan lambaların yerini alacak önemli alternatiflerden biridir. Günümüzdeki aydınlatma seçenekleriyle karşılaştırıldığında LED floresan lambaların daha verimli ve dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Ev, iş yerleri, müzeler, galeriler, mağaza vitrinleri, oteller, restoranlar, toplantı odaları gibi pek çok mekanda kullanılabilen LED floresan lambalar, yüksek ısı teknolojisine ve özel tasarlanmış alüminyum kaplamaya sahiptir. Geleneksel floresan lambaların çalışma ömürleri 5.000 saat iken LED floresan lambalar 50.000 saate kadar rahatlıkla çalışabilir.
LED Spot Lambaları
LED spot ışıklarının optik açısı 6 ile 25 derece arasında değişir böylece istediğiniz yoğunluğa göre spotları seçebilirsiniz. Okuma ışıkları için dar açılı spotlar kullanılırken geniş açılı spotlar mekan aydınlatması için uygundur. Çok basit bir şekilde bu LED spotları evlerinize monte edebilir ve elektrik faturanızda tasarrufa gidebilirsiniz.
LED Wall Washer (Duvar Boyama)
Yüksek enerjili LED duvar boyama ürünleri dekoratif, duvar yıkama, bina, kulüp, otel, sahne, park, plaza, ticari binalar, sanat galerilerinin aydınlatılmasında kullanılır. LED wall washer yani duvar boyama ürünleri aydınlatırken bile renklerini değiştirebilir. Yüksek güçlü LED duvar boyama ürünleri aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir:
- Kulüp aydınlatmaları
- Sahne aydınlatmaları
- Park aydınlatmaları
- Plaza aydınlatmaları
- Ticari binaların aydınlatmaları
- Sanat galerisi aydınlatmaları
- Manzara aydınlatmaları
- Mimari ve dekoratif aydınlatmaları
- Manzara aydınlatmaları
LED Downlight (Aşağı Aydınlatma)
Yüksek verimli LED down light ürünlerimiz sizlere modern bir görünüm sunar. Bu ürünlerdeki aydınlatma oldukça verimlidir, uzun yıllar çalışır ve faturalarınızda önemli bir tasarruf sağlar. Ayrıca enerji çıkışının fazla olmasının yanında bakım ve yenileme masrafları da azdır.
LED Projektörler
Büyük ekranda bir şeyler izlemek istediğinizde projektörler size muhteşem seçenekler sunar. Genellikle, projektörlerin ücreti yüksektir ve kısa ömürlüdür. Fakat LED projektörler teknolojide gelinen son noktadır. Bu ürünler daha ucuz ve uzun ömürlüdür. Ayrıca bakım masrafları daha azdır ve taşınması daha kolaydır.
Led ampulun normal ampulden farkı nedir?
Led ampullerimiz 3w, 5w, 5.5w, 7w, 9w ve 12w olarak normal ampullerin ve tasarruflu ampullerin verdiği aydınlatmadan daha yüksek aydınlatma vererek, %90′a varan enerji tasarrufu sağlar. Ayrıca normal ampuller gibi civa içermediği için sağllığınıza zarar verecek bir etken içermez. Akkor flamanlı ve Tasarruflu ampullerin yıllık değişim oranlarının yüksek olduğunu her kullanıcı çok iyi bilir. Buda kullanım ömürlerinin kısa olduğunu işaret eder. LED ampul ile kullanıcıya 2 Yıl garanti ve 50.000 saat ömrü garanti ediyoruz. İlk uygulamada maliyet bedeli yüksek olsa da, akkor flamanlı ve tasarruflu ampullerin sık değişimindeki maliyetle kıyaslandığı takdirde LED Ampulü maliyeti arasında daha yüksek bir bedel ortaya çıktığını görebilirsiniz
Led ampul kullanırsanız ne gibi avantajlarınız olur?
- %70 ve %80′a varan enerji tasarrufu ile normal ampulun harcadığı enerji sarfiyatının çok altında olup, giderlerinize yardımcı olmaktadır.
- Normal ampuller gibi cıva içermediği için sağlığa zarar vermez.
- Normal ampulun ömründen çok daha uzun ömürlü olup, sürekli değiştirmek zorunda kalmazsınız.
- Normal ampulun ışığından daha fazla ışık vermektedir.
Yol Ve cadde Aydınlatma
Sokak ve cadde led aydınlatmaları
• Otopark aydınlatmaları
• Fabrika çevre aydınlatmaları
• Dış duvar aydınlatmaları
• Karayolları ve çevre yolları aydınlatmaları
• Tarihi eser led aydınlatmaları
• Köprü, geçit v.b. Yapıların aydınlatılması
Binalar ve sokaklar daha çok aydınlanacak.
Led Sokak ve Cadde Aydınlatma armatürlerimiz, bu temel gereksinimleri karşılar ve çevremiz üzerindeki olumsuz etkileri azaltan bir çözüm sağlar. Cadde ve Sokak Armatürleri, en alt düzeyde bakım gerektiren ve daha da fazla enerji tasarrufu elde etmek için aydınlatma regülasyonu sistemlerine bağlanabilecek kolayca yükseltilebilir teknoloji kullanılan, enerji tüketimi açısından verimli bir aydınlatma ürünleridir. Karbon yayılımı açısından nötr özellikli bu armatür, işlevsel yol ve cadde aydınlatması için ideal çözümdür.
Led bağlantısı nasıl yapılır.
Şerit led nasıl bağlanır...
Sizler adım adım RGB şerit led bağlantısını anltacağız.
RGB ŞERİT LED MONTAJ ŞEKLİ NASILDIR ?
- Öncelikle Rgb şerit led ; modülün üzerinde bulunan , + / r / g / b olan klemenslere monte edilir.
- Siyah kablo ; + ucuna , Kırmızı kablo r ucuna , yeşil kablo g ucuna, mavi kablo ise b ucuna monte edilir.
- Modülün üzerinde boşta kalan ( +) ve ( – ) klemenslerinden iki kablo çıkarılarak , şerit led trafosu
- Üzerindeki (+ ) ve ( - ) uçlara girilir.
- Trafonun üzerindeki l / n girişlerine 220 Volt elektrik verildiğinde, led’imiz çalışmaya hazır hale Gelecektir.
- Böyle bir sistem en fazla 20 metrelik bir led’i çalıştırabilir.
Ledpasaji.com
Makale Tarih: 22.04.2015
Puan: 97